dissabte, 19 de novembre del 2022

La Tardor

Enguany la tardor va començar un dia de pluja quan Marcelo va dur un caragol a classe, llavors vam començar a fer hipòtesi sobre aquest animalot, entre altres:

- No tenen boca

- Tenen ulls 

- No caminen, es rellisquen amb la baba

- Tenen banyes

- Una closca que és la seva casa

Na Lucia ens va dur un llibre on vam poder llegir informació sobre els cargols i comprovar alguna de les nostres hipòtesi.

A més a més, vam decidir que podiem fer una pista per fer una carrera de cargols per veure com van de lents. Per poder tenir cargols, vam pensar que podriem anar un dia a esmorzar al camp dels ametllers de davora l'escola a replegar cargols per poder fer la nostra carrera i per tenir i poder observar a l'Ambient dels Científics. Vam convidar a la Classe del Cel a venir amb nosaltres. 








Llavors, vam fer la pista i la carrera de cargols. Només un d'ells la va acabar, els altres es van ficar dins la seva closca i no van sortir en una bona estona.



Des dels cargols, no vam deixar de treballar la tardor a l'escola: hem recordat fruites de la tardor que ja vam conèixer el curs passat (la mandarina, el raïm, la poma) i n'hem conegut de noves (la magrana, el boniato, la carabassa, els pebrassos)  

També vam preparar una sortida al mercat per poder comprar els ingredients per poder preparar l'esmorzar conjunt que fariem amb els altres grups d'infantil a la festa de la tardor de l'escola. Previament, vam escriure el llistat dels ingredients que haviem de comprar per fer el pastís de poma, i a més a més, el dia de la sortida en vam comprar més per després provar-los a classe. Vam comprar: mandarines, raïm, pomes, boniatos, una carabassa, pebrassos, peres i caquis. 








Pel camí vam trobar dos murals de n'Aïda Miró:




Amb totes aquestes fruites i fruits de la tardor que vam comprar, i amb les magranes que ens havia dut n'Alba del seu camp, vam fer una representació del quadre de la tardor de Giusseppe Arcimboldo. Abans de fer el quadre, vam recordar el nom de les fruites i els fruits que haviem comprat i els vam classificar.





Vam fer la recepta del pastís de poma per a la festa de la tardor, a més a més, vam preparar plats de fruita. Aquesta preparació la vam fer en moments compartits amb la classe del Cel. A l'ambient dels artistes també vam fer una mandala gran i decoracions de fang amb elements naturals de la tardor per decorar la nostra festa. 












I n'hem fet més receptes durant aquests dies de tardor: magrana, boniato al forn, castanyes torrades al forn i mugcake de carabassa al microones, seguint tots sols les passes de la recepta. Aquí teniu la recepta original del mugcake per si el voleu fer a casa, podeu provar a fer-lo amb pepites de xocolata!





Ara, a esperar la propera festa de l'escola... l' HIVERN!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FESTA DE L'ESTIU

  Estimades famílies,  Divendres 16 de juny a les 19:00h celebrem l'arribada de l'estiu a l'escola amb una gran FESTA !!! A la...