dijous, 17 de març del 2022

ELS MICROAMBIENTS I LES DONES IMPORTANTS

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona el 8 de març, hem volgut presentar algunes de les dones que han fet accions importants per la nostra societat, a nivell cultural, arquitectònic o mediambiental i hem inclós unes propostes d'activitat referents a elles en els diferents microambients que tenim a l'aula.

El primer dia de la setmana es va presentar a na Frida Kahlo, una pintora mexicana que feia autoretrats. Varem parlar del que era un autoretrat i a l'espai d'ART hi hem tingut la proposta de reproduir un dels quadres de na Frida Kahlo, on havien de dibuixar en una silueta feta les parts de la cara i aferrar paper crespé arruat de manera que semblessin les flors que na Frida duia als cabells.




El segon dia de microambients, es va presentar a na Gloria Fuertes, una escriptora que va fer contes i poemes pels nens i nenes, va ser de les primeres escriptores que escrivia pensant en ells. A més de dedicar diferents moments d'aquestes dues setmanes a llegir poemes seus, a l'espai de MEDIATECA hem tingut l'oportunitat d'escoltar i veure en l'ordinador com na Beatriz Montero recita poemes de na Gloria Fuertes, i de fer el dibuix d'un gat gràcies al poema de Cómo se dibuja un gato.




Un altre dia vam mostrar diferents edificis fets per dones. Aquestes fotografies dels edificis les hem tingut a l'espai de CONSTRUCCIONS  perquè Els amics i amigues les puguèssin reproduir.



Son moments que aprofitem per mesurar cercant, per exemple, una torre tan alta com jo:









I la darrera proposta que es va presentar està dedicada a na Rachel Carson, una dona biòloga que va demostrar la importància de tenir cura del media ambient. La proposta inspirada en na Rachel Carson l'hem tingut a l'espai SENSORIAL I D'EXPERIMENTACIÓ. En aquesta activitat Els amics i amigues han hagut de salvar els peixos que hi havia en una tina amb aigua, la qual simulava la mar, treguent fora d'aquesta les coses que embruten la mar (ampolles, garrafes, tetabricks de suc, pots de iogurt,...). Per fer-ho havien de pescar amb una canya imantada, treguent la brutor de la mar i tornant a aquesta els peixos que havien pescat. A més d'aquesta activitat, hem vist un vídeo de Los Lunnis de leyenda on s'explica la història de na Rachel Carson. 


Però això no queda aquí ja que al llarg del curs anem fent petits homenatges a diferents dones artistes, científiques, esportistes,... que han fet o fan accions importants per a la societat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FESTA DE L'ESTIU

  Estimades famílies,  Divendres 16 de juny a les 19:00h celebrem l'arribada de l'estiu a l'escola amb una gran FESTA !!! A la...