dissabte, 22 d’octubre del 2022

Exposició HEREVA, de n'Aida Miró

Hem començat un projecte d'art a l'escola, el qual es treballarà de manera més específica a l'ambient dels Artistes. En aquest projecte, una de les artistes que volem conèixer, i per tant conèixer la seva obra pictòrica, és n'Aida Miró.

Per tal d'apropar a la classe de Els amics i les amigues a aquesta artista, hem recordat en classe el quadre d'ella que vam fer el curs passat amb na Isa en les sessions d'art. També hem volgut explicar, de manera que ells ho poguèssin entendre, el significat de la paraula "hereva", que dona títol a l'exposició que n'Aida Miró té exposada al Club Diario de Ibiza fins a final de novembre. En aquesta exposició, n'Aida ha volgut retratar la herència que queda entre dones, la que hi ha d'una mare a una filla, per això que a l'exposició hem pogut observar tres quadres de tres generacions de la seva família: la seva àvia, la seva mare i ella, la pròpia artista, com a filla. 




També hem pogut observar in situ, el quadre de l'exposició que hem treballat previament a l'aula abans de visitar l'exposició, el qual s'anomena Aquí i ara, on hi ha retradatada una amiga de l'artista vestida de pagesa. Aquest quadre ens ha donat peu a fixar-nos i parlar sobre el tipus de vestimenta per protegir-se del sol que duien les dones que feien feina al camp, i en els colors del quadre. Ens ha explicat n'Aida que aquesta mena de flor que envolta a la pagesa és el símbol de la vida.


Abans de marxar de l'exposició, els vam proposar un exercici d'autoconeixement: cadascun havia de triar el quadre que més li havia agradat, i posar-se al seu costat. Alguns ho tenien molt clar, altres van dubtar una mica. 




Us deixo ara un recull de fotos del treball previ del quadre Aquí i ara que vam fer a l'aula. Però, com el vam treballar? Ens vam agrupar en equips de feina, i primer haviem de montar, sense model, el quadre que estava desfet en 6 peces de puzzle. Una vegada fet el puzzle vam pintar el quadre fixant-nos en els colors del quadre original. Una vegada pintat amb les ceres manley, li vam aferrar tossets de tela dels tons de color del quadre. Aquestes son algunes fotos de tot el procès:










I no podiem anar a l'exposició sense parar una estona al Parc de s'Illa a esmorzar i a jugar:




Han estat uns dies molt profitosos de feina, i una visita a l'exposició molt agradable i molt recomanable per anar en família. Animeu-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FESTA DE L'ESTIU

  Estimades famílies,  Divendres 16 de juny a les 19:00h celebrem l'arribada de l'estiu a l'escola amb una gran FESTA !!! A la...